sobota, 13. marec 2010

Uživati okus konjaka


V predhodnih prispevkih sem se dotaknil po mojem mnenju verjetno boj zahtevnih faz predelave baze im pridelave konjaka.

Med obiranjem grozdja in postrežbo oziroma serviranjem konjaka se zgodi mnogo, večini uporabnikov skritih opravil in akcij mojstrov pridelave žlahtne pijače.

Ponuditi konjak. To izziv in tudi vprašanje, ki zajema poznavanje mnogih okoliščin. Med pomembni štejem vsaj ti dve:
- priložnost, ali je konjak primeren za vsako priložnost,
- način ponudbe oziroma serviranja, kako ponuditi pijačo?

Brendi svetovne kakovosti, kot je konjak, je najplemenitejši izmed alkoholnih pijač, zato ga ne moremo kar piti, ampak ga raje doživljamo in okušamo. Čistega natočimo v prozoren kristalen kozarec oblike Napoleon ali tulip ter uživamo ob počasnem sproščanju kompleksne cvetice. Konjak je postal tudi sestavni del mnogih receptur klasičnih koktajlov. Ne glede na to na kakšen način si boste omislili svoj ko¬njak, je njegova kakovost zagotovilo za enkraten okus in doživetje (http://www.afi3.com/portal/index.php?cid=60&id=33&cmd=readarticle 13. 3. 2010).


Pa ne pozabimo, zdravje je eno! Primerna doza užitkov pa lahko krepi tako duševno kot tudi telesno zdravje. Bodimo zmerni in privoščimo svojim bližnjim le najboljše. Tako bomo zagotovo poskrbeli tudi zase.


Okušati in uživati kvaliteto pravega konjaka je lahko prijetna izkušnja, za katero pa avtor prispevka ne prevzema jamstva.

»Ministrstvo za zdravje opozarja, prekomerno uživanje alkohola škoduje!«

Ni komentarjev:

Objavite komentar